söndag 2 augusti 2015

Köksrenovering påbörjad

I veckan påbörjade vi vår köksrenovering. Vi ska göra om allt från grunden då det som allt annat här i huset är lite sisådär med kvaliteten... Egentligen skulle vi inte göra något förrän till nästa helg eftersom vi har barn hemma fram tills dess men så hade vi besök av Anna och Micke och då kunde vi inte låta bli. Resultatet blev att vi rev ner halva taket, den delen som är över matbordet, plockade ner gips från två väggsnuttar, tömde ett antal skåp på innehåll och tog även ner ett överskåp. Nu har vi tagit en liten paus då vi faktiskt har behov av att kunna laga mat med barn hemma. Mina två små åkte idag men Oliver, Emil och Gustav är kvar.
Själv börjar jag jobba imorgon och kan nog tro att det kommer hända en del saker hemma när jag är borta. Tror inte att Anders kommer kunna hålla händerna istyr. Förväntar mig nästan att komma hem till kaos varje dag. :-)
Det vi har bokat är att den 13:e kommer rörmokare samt snickare för att flytta på rördragningen då vi ska byta placering på hon och dessutom behöver vi lägga två balkar i taket eftersom det svajar betänkligt på övervåningen. Dom som renoverade köket tänkte nog inte helt igenom projektet för taket hänger lite fint med höjdskillnader på upp till 3-4 cm.
Sen hoppas vi få golvet slipat den 17:e och samma dag får vi leverans av köksinredningen.
Mycket att hålla reda på är det och mycket intensivt arbete från vår sida kommer det bli. Men det ska bara bli kul!
Takrivning på g

Så fint isolerat... *ironi*

Isolering borta

Överskåp nermonterat

En väggsnutt "ren"

Gips borta och temp plats uppsatt för hälsans skull

Paneltak nermonterat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar