söndag 23 augusti 2015

Putsad skorsten, gips och stommar

Nu har det flugit iväg ett par dagar igen utan att jag hunnit med att blogga. Beror som vanligt på att jag jobbat på så hårt så när jag väl slutar stupar jag bara isäng istället för att sätta mig vid datorn. :-)

I torsdags var ju Skorstenstätarna hos oss och putsade skorstenen. Blev superfint och kommer se ännu bättre ut när vi får det målat i vitt. Samtidigt jobbade jag på med OSB skivorna. Är ju inte helt enkelt men hann lite iaf. Sen i fredags fick jag lite mer arbetsro så då kom alla skivorna upp. Sen skruvade jag ner den gamla spånskivan som satt mot skorstenen då den var lite för kort. Jag bestämde oss för att vi skulle flytta ut skåpen lite från skorstenen så vi får plats med en pop-up elkontakt. Sen sågade jag till en ny i lagom längd.

I lördags tillbringade jag dagen med att sätta gips. Jag var iväg på morgonen och fick lite massage och ansiktsbehandling vilket var superskönt. Så när jag kom hem igen hade jag massor med energi. Dessutom kom Peter förbi och hjälpte oss så när dagen var slut satt alla gipsskivor som jag behöver för att sätta upp stommarna på plats. Jag är lite tidspressad då jag har bokat mätning av stenskiva till på tisdag nästa vecka och då måste alla stommar som ska ha skiva sitta på plats.

Idag har jag sedan monterat fast alla stommar på plats. Inte helt enkelt även om IKEAs nya stomm-system är mycket lättare än det var förut. Men jag hann klart! De enda stommar som nu inte sitter på plats är de tre högskåpen som ska sitta bredvid matbordet. Men dom är det ingen panik med. Imorgon ska jag skruva ihop skåpen som vi inte gjort idag samt att sätta  täckskivor där det ska vara sådana. Börjar faktiskt likna ett kök! Känns så skönt att det faktiskt syns att vi jobbat. Mycket annat täcker man ju bara för, som tex isolering, el osv...
Väggarna gipsade

Allt är ju inte gipsat, jag har prioriterat det som är akut

Ny spånskiva samt nyputsad skorsten

Stommar på plats

Blivande köksho och spis

Ännu fler skåp

Kommer bli en lång stenskiva

Skorstenen blev superfin tycker jag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar