fredag 14 augusti 2015

Sista rivningen och påbörjan till uppbyggnad

Igår jobbade Anders på själv hela dagen och "mussäkrade" ytterväggen. Speciellt det facket där vattenrören går så att dom små rackarna inte ska ta sig till värmen och bygga nytt bo. Vi hade köpt ett aluminiumnät som är fastsatt i tak och golv nu. Sen hade han rivit ner nästan alla gamla reglar i taket förutom de två som vi har stöttorna satta mot så att taket inte ska ramla ner. Han hade även reglat upp en "låda" runt vattenkopplingarna som döljer sig i väggen som vi måste kunna komma åt även när hela köket är uppe.
Sen när jag kom hem hjälptes vi åt att sätta upp ångspärren mot hela ytterväggen och regla upp ett 45x45 lager utanpå. Vi har lämnat ett fack öppet där Freddan ska sätta en regel att vila balken på. Just det facket får vi fixa till på söndag kväll när han förhoppningsvis är klar. Det sista vi gjorde igår var att riva i dörröppningen mellan kök och hall. Där satt det en gammal dörrpost som var så låg att Anders inte kunde gå in i köket raklång. Han har hela tiden varit tvungen att böja på huvudet för att komma in. Men nu när den är borta kan vi höja upp reglarna på bägge sidor och sätta en lite tunnare skiva och då kommer vi tjäna en 5 cm vilket räcker till för att han ska kunna stå raklång.
Jag hämtade upp vår häll som äntligen levererades så nu har vi både häll, diskho och blandare hemma. Väntar fortfarande på fläkten men den är ju inte alls lika akut. Andrews Granit som ska komma och mäta för våra stenskivor ville dock ha både häll och ho här när dom kommer.
Tidsschemat är pressat men tror vi kommer kunna hålla det förutsatt att Freddan blir klar på söndag...
Ångspärr och installationslager på plats

Mer ångspärr

Gammal dörrpost bora

Rent fram till timmerstockarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar