måndag 17 augusti 2015

Aktiv helg

I fredags så kom skorstenstätarna förbi och tittade på vad som behöver göras för att få skorstenen att se snygg ut. Vi bestämde att vi putsar upp allt och vill vi sedan ha kakelplattor så kan vi lägga på det i efterhand. Vi väntar med att måla putsen för att se hur mycket sot och annat som landar på den.
Efter att dom hade åkt reglade jag upp halva väggen mot vardagsrummet med 45x45 för att få en ordentlig regling med 60 cc så vi lättare kan få upp OSB skivorna.
Anders tillbringade hela dagen med Thomas för att hjälpa honom så han skulle hinna komma och förbereda all vår el. Dom kom hem till oss vid 17 snåret och då körde vi igång med att dra slang och sätta dosor. Drog upp ett antal slangar till övervåningen för att få en schysst eldragning. Tog sin lilla tid men vid 22 var vi i stort sett klara.
Lördagen spenderade jag och Anders med att slutföra eldragningen samt att jobba vidare med att isolera alla facken i installationslagret.
I söndags kom Freddan och Lillen och hjälpte oss med taket och bärlinor. Dom höjde taket ett par cm men det fortsätter att svaja på övervåningen. Antagligen behöver vi fixa nya reglar emellan våningsplanen för att få det att bli stabilt. Men nu vet vi iaf att vi kan vila dom reglarna mot bärlinan i taket i köket. Och dessutom vet vi att allt är stabilt vilket känns superskönt.
Idag jobbar jag hemma för att i morse kom TK golv och påbörjade slipning samt att någon gång under dagen ska vi få leverans från IKEA av alla våra skåp. Vi kommer även hinna få vaxat en gång idag och sen igen imorgon. Under tiden är köket off-limits för oss så då blir det till att montera IKEA stommar istället.
En bärlina på g upp

Stöd för taket

Redo för skivor

rensopat för slipning

Mindre portal till vardagsrum

Golvslipning på G

Ljust och fint!

Rätt stor skillnad

Kantslipning kvarstår

Ser lovande ut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar