tisdag 11 augusti 2015

Hinner inte uppdatera :-)

I helgen har vi jobbat hårt med köket så jag har inte hunnit med att uppdatera bloggen.
Anders hade rivit lite mer av väggen i fredags och i lördags så rev vi ner det mesta av panelen i taket. Det vi då upptäckte var att taket hänger oroväckande mycket och allt stöttas upp av en stackars regel som i sin tur vilar på spiskåpan. Sen plockade vi ur skafferiet och bar ner det till ladan. I söndags sen rev vi den sista panelen och plockade bort alla skåp, hällen, ugnen och ännu mer vägg. Tog även bort masoniten i taket för att se hur det såg ut under. Där låg det paneltak och inte som vi trodde gammalt trätak. Grönmålat var det också. När vi sedan rev ner spånskivorna som suttit bakom skafferiet hittade vi jordens musbo. Dom hade till och med släpat dit ett gammalt revben som vi lagt i komposten. Äckligt så det förslår! Men dom trivdes där eftersom det gick ett varmvattenrör i väggen så det hade säkert varit varmt och gosigt.
När vi rev ner köksskåpen som stod under spiskåpan blev det inte så roligt. Det sista skåpet satt spikat in i en liten mur som hela spiskåpan står och stöder sig på. Och det var inga små spikar, tror det var typ 5 tum spik. Och när vi drog ur dom började mursnutten att luta betänkligt. Dessutom så blev det en spricka i den så det känns som om den kan ramla när som helst. Riktigt obehagligt eftersom taket vilar på en regel som i sin tur vilar mot spiskåpan och den stödjer sig på muren. Ramlar den kanske hela taket kommer farande. Tur i oturen att vi inte har några barn hemma just nu...
I söndags var vi även till Bolist och beställde allt byggmaterial så vi kan böra bygga ihop köket igen så fort vi fått kontroll på bärigheten till taket. Igår kom dom och levererade, snabbt och bra. Dock hade dom fattat lite fel så vi fick väldigt mycket 45x45 reglar och ingenting av 45x95. Men dom skulle titta över beställningen och återkomma.
När jag kom hem från jobbet igår hade dessutom Anders ringt in Tompa så han var där och kopplade ur all el åt oss så vi inte behöver vara så försiktiga när vi håller på. Anders hade även hunnit med att riva nästan alla väggar.
Nu väntar vi med spänning på morgondagen för då kommer Freddan och ska titta på taket och bärigheten, förhoppningsvis kan han hjälpa oss eftersom vi känner att vi inte hinner med. Bosse har varit och kollat också och vi fick en massa bra tips av honom. Får se om Freddan tycker samma sak han också.
Panel nästan helt borta

Lutande taket i... Pisa?

Skafferi borta

Svartmögel bakom diskhon... Luktade sådär

Så fint renoverat... eller inte... en dörröppning med tröskel och allt gömde sig i väggen

Tak vilar på regel som vilar på panel som vilar på spiskåpa...

Hittade en fin gammal regel som var gömd

Denna ska vi försöka ha synlig

Tydligt hur mycket allt hänger

Gammalt grönt paneltak

Mer väggar borta

Köksskåpen borta också

Lutande muren samt lite uppsäkrande reglar. Vi blev lite smånojjiga

Häll och Ugn borta också

Gamla musboet var vid vattenrören

Svartmögel borta

Inkommande vatten och avlopp

Vattenrör som var dolda i väggen med koppling och allt...

Gammal timmervägg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar