onsdag 29 juli 2015

Sovrum klart!!!

I förrgår avslutade jag projekt sovrum. Då kom de sista listerna upp i taket och med det är allt faktiskt klart i sovrummet. Kändes helt underbart!
Så självklart hoppar jag direkt över till nästa projekt, dvs kök...
I söndags var jag en sväng till IKEA och beställde alla våra stommar. Tog lite tid men som tur var hade jag anlitat mormor att kolla till Loke och Dante. Kostar ju lite grann att byta ut alla stommar och göra om men det kommer det vara värt i höst när jag lagar mat i mitt nya kök.
Sen i måndags var jag och pratade med TK golv om att dom ska komma och slipa vårt gamla trägolv så det blir lika fint som i sovrummet. Beställde även en diskho från stens samt ringde Micke Lindevall för att få hjälp med allt rörmokeri. Han kom förbi i går och tittade och konstaterade att det inte skulle bli några problem. Tog även kontakt med lite olika firmor för att få prisuppgift på stenskivor och väntar nu på svar från två av dom. Ett förslag har vi redan fått.
Sen igår fick vi besök av Anna och Micke med familj och då började vi riva lite i kökstaket. Även där är det katastrofalt dåligt gjort och när vi rev ner en gipsskiva insåg vi att där bakom gömde sig en elkoppling som inte hade någon dosa eller någonting... SUCK! Men det kommer ordna upp sig när jag fixar till allt. :-)
Både golvlist och taklist på plats

Vår fotöljhörna med färdig taklist

Tröskel med lister och allt klart

Koppling som var gömd under gipsskiva utan dosa eller nåt

fredag 24 juli 2015

Tröskel, tv och foder

Idag har jag satt fast tröskeln in till sovrummet och monterat på lite lister runt om för att dölja skarvarna. Sen satte jag upp foder runt dörren in till sovrummet samt in till det blivande badrummet. Jag borrade även hål i väggen ut från sovrummet och drog en antenn kabel till tv-antennen så nu har jag tv i sovrummet också. En hylla monterades upp under tvn också som jag kan ha min bärbara dator på samt boxen från boxer. Påbörjade lite av golvlisterna också men inte mycket. I går städade jag ur ute-hallen lite så att den inte var full med skräp. Känns så tråkigt att komma hem och mötas av pantflaskor och bränbart skräp. Tidigare i veckan har jag fixat i ladan så det nu i garage delen är rent och snyggt. Känns också underbart!
Dörren till blivande badrummet som nu har foder runt om

Tv hylla

Tröskel äntligen klar samt foder runt dörren. 

torsdag 23 juli 2015

Semester

Jag har haft en veckas semester och då har jag inte jobbat särskilt mycket. Men efter att jag kom hem så har jag jobbat vidare med tröskeln in till sovrummet samt varit på IKEA och handlat en byrå till Dante och en fåtölj till mig. Möblerade om lite i barnens rum så nu har Dante sitt skrivbord vid fönstret och båda barnen har nu en egen byrå inne på sina rum.
Igår var jag och handlade lister till hela sovrummet så vi kan göra allt helt klart där. Viktigt för mig att slutföra mina projekt innan jag börjar på nästa och eftersom jag är så galet sugen på att börja med köket så måste jag ta mig i kragen och faktiskt göra det sista avslutande så sovrummet blir färdigt.
Vi har dock redan påbörjat planeringen av köket. Det är ju inte det lättaste att planera då vi antagligen kommer stå utan kök i tre veckor varav en vecka som vi har alla barnen. Att laga mat till storfamilj utan att ha tillgång till kök kräver ju en hel del planering det också...
Dantes nya byrå samt en ny tvättkorg till honom

Nya fåtöljen i mitt sovrum

lördag 11 juli 2015

Väg och sovrum

Igår hade vi en riktigt produktiv dag. Vi hade beställt ett lass med väggrus som levererades igår och dom la ut allt grus på vår väg och hela vägen fram till ladan. Så nu har vi en fin väg att köra på som inte är full med gupp och gräs. Kommer bli kanon till vintern. Blev lite sugna på att köpa ett lass till för att göra en ordentlig grusplan framför ladan men vi väntar nog lite med det.
Sen lyckades jag laga parabol antennen på mammas husbil. Den hade slutat att resa sig och det berodde på att två skruvar inte satt i tillräckligt hårt. Kändes väldigt skönt att jag kunde lösa det så nu kan vi skjutsa hem husbilen till henne igen.
Men det jag är mest nöjd med är sovrummet, jag kom äntligen till skott med att tapetsera klart och måla den sista biten vid dörren. Så nu ser sovrummet mer färdigt ut. :-)
Saknas lister vid golv och tak och sen ska foder upp runt dörrarna. Ska även fästa tröskeln lite så den kommer på plats, sen är allt klart. Men det sista får vänta tills jag kommer tillbaka från semestern. Jag ska iväg på en liten tripp till Danmark och njuta av att vara barnfri. Välbehövligt!
Klart runt dörren ut från sovrummet

Ser rätt prydligt ut även utan lister

Kontorshörna klar i Walk-in-closet

Dörr in till blivande toalett

Nyckelhåls skydd (eller vad det heter) också på plats på våra dörrar

Nygrusad väg upp till ladan

Slät uppfart till huset

tisdag 7 juli 2015

Parkering

Jag har verkligen varit usel på att uppdatera bloggen men har fortsatt att jobba här hemma ändå. Mycket av tiden har gått åt till jobbet och allmänna vardagssysslor här hemma. Men idag har vi fått ordning på utrymmet mellan ladan och logen. Där var det skrotupplag tidigare samt att vi i vintras fick 10 ton saltsand lagt där. Idag har vi skyfflat in en hel del av sanden in i logen och rensat bort massor med ogräs. Sen skyfflade vi bort det vi inte fick plats med/inte behövde över ytan. Så nu har Gustav en bra parkeringsplats för sin bil. :-)

I övrigt sen senast har vi nu ett nytt proppskåp med automatsäkringar samt jordfelsbrytare i huset. (Tack Thomas). All el på övervåningen samt i vårat sovrum är också bytt. Köket väntar vi med tills vi gör om alltihopa. Förra veckan lagade jag även köksblandaren som stått och läckt sen vi flyttade in. Har även limmat mattbitarna som var halvlösa i trappen så nu ser det i alla fall lite bättre ut. Att renovera hela trappen får vänta, det är inte akut.
Har en ordentlig arbetsplats i vår klädkammare nu också så det är där jag sitter och skriver detta. I sovrummet saknas det lite lite... Ska slipa och spackla en gång till och sen tapetsera det sista. Har fått upp en dörr till blivande badrummet och det finns numer lister runt alla fönster samt gardiner. Satte även upp vår sovrums-tv så nu kan vi kolla film i sängen igen. SKÖNT!!!

I fredags em så hade vi Peter Spolare här då vi upptäckte att vi verkade ha stopp i avloppet. Han hjälpte oss och spolade rent med varmvatten och frågade sen om det hade varit restaurang här då det var så enormt mycket fett i rören. Inte så konstigt att vi har haft avloppslukt i huset. Men nu fungerar det toppen iaf.

Har säkert gjort en massa mer som jag glömt bort då jag varit så dålig på att uppdatera, ska verkligen försöka skärpa mig. Bloggar ju mest för min egen skull då jag har så lätt att känna att jag inte gjort någonting alls och då kan jag ju gå tillbaka och kolla att vi faktiskt hunnit med en hel del sedan vi flyttade in i januari... :-D

Fick bra hjälp av Gustav, Oliver och Emil också

Perfekt parkeringsplats för Gustav

Sand redo att nyttjas i vinter när det blir halt