måndag 2 november 2015

Belysning

I fredags fick vi besök av Tompa som kom och drog den sista elen och kopplade in allt. Det innebar att vi fick igång luftvärmepumpen i hallen som varit avslagen sen i somras. Skönt! Sen kom det även en leverans av ett antal skivor MDF som vi ska nyttja för våra dörröppningar och fönster. Köpte tre olika tjocklekar, 4mm, 8mm och 12mm. Kan vara bra att ha hemma framöver. MDF finns det ju väldigt många användningsområden för.
Sen när jag var in till stan för att lämna över Dante så passade jag på att springa in på Ackes för att köpa färg till murstocken samt till MDFen.
I lördags åkte jag och Anders in och handlade lampor till köket samt en ny matta och lite kontakter som vi sedan satte upp, la ut och kopplade in. Betsade även vår kökslampa så den passar in med allt mörkt trä. Den var i ren ek innan vilket inte alls passade ihop med de andra färgerna i köket.
Nu har vi fyra taklampor på plats i köket med fungerande lampknappar. Samt att vår vardagsrumslampa äntligen blev inkopplad så nu ser vi lite bättre där också.
Anders klippte gräs på en del av tomten och igår fortsatte jag. Vi hann inte helt klart men det mesta är iaf klippt nu. Igår var vi även hem till Bosse och hjälpte honom att koppla in en ny dator och efter det åkte vi ner till Slaktebo och köpte Gös av Mona och Ivan. Gillar verkligen att köpa mat från lokala producenter då man verkligen vet var maten kommer ifrån.
Jag påbörjade även att täta taket mot skorstensstocken så vi ska kunna måla där sedan och garantera att det inte rasar ner sågspån.
Betsad lampa

En av tre likadana lampor som nu sitter i köket

Lampknappar på plats!

Sista lådorna också uppe

Tätat mellan tak och skorstensstock. Ska slipas och sen målas.

onsdag 28 oktober 2015

Paus

Ja, ibland behöver till och med jag en paus från renovering och bloggande... Men helt stilla har det inte stått även om det inte hänt så jättemycket.
Det har ju gått en månad sedan sista uppdateringen på bloggen och på den tiden har vi satt upp det sista taket. Väntar fortfarande på elektriker så vi kan få upp lampor.
Vi har fått in frysen på plats och rensat i hallen där vi haft kylskåp och bokhylla med mat. Nu är det inget sådant kvar där längre.
Jag har även satt upp belysning i vitrinskåpen och satt upp alla handtag och knoppar på skåpen.

Utöver köket har vi nu beställt en garageport till logen för att byta ut den gamla träporten som är trasig i både gångjärn och trä. Men det är ca 5 veckor leveranstid så den väntar vi på.
Vi har även beställt en luftvärmepump till Gustavs hus så han ska få det varmt och skönt.
I helgen rensade vi upp i kallhallen igen där det har en tendens att landa en massa skit. Och sedan tömde vi även logen på överblivet virke och stuvade in det på rätt plats i ladan.

Frysen på plats

Köket mot hallen

Tak helt uppe

Belysning i vitrinskåp inne samt knoppar och handtag på plats

Alla handtag och knoppar uppe

måndag 28 september 2015

Nätverkskablar, tak och sista skåpen

Kitchenborden är helt klar. Fogat och alla lister på plats. Skönt att inte behöva vara rädd för att stänka ner gipset.
I helgen har vi även förberett för nätverksdragningen genom att dra upp kablar i rören till vardagsrummet, Loke och Dantes rum samt till barnens tv-hörna. Inget inkopplat än och vi behöver borra in från hallen till förrådet under trappan där vår korskopplingspanel sitter.
Vi monterade även upp alla tre skåpen som skulle stå i matdelen. Blev ett annat kök med dom på plats. När det var klart fortsatte vi med taket. Hann klart med hela nästa del så nu kvarstår bara den minsta delen närmast hallen. Det sista vi gjorde igår kväll var att ta upp kylskåpet och sätta det på plats. Det enda som ligger i där just nu är en cola flaska :-)

Kitchenboard uppe
Sista skåpen i köket. Ska in belysning i vitrindelarna

Tak

Kylskåp på plats. Frys ska in bredvid

fredag 25 september 2015

Kitchenboard fortsättning

I förrgår och igår fortsatte jag med kitchenboarden. Jag hinner ju inte så mycket när det är jobb hela dagen och man är lite lagom trött när man kommer hem. Men brukar tänka att jobbar jag åtminstone 1 timme per kväll blir det ju 5 timmar på en vecka. Så kan man jobba på lite mer under helgen. Det som är kvar nu är att få upp de sista 3 skivorna och dom är färdigkapade men ska göras hål för strömdosorna. Räknar med att hinna det ikväll.
Är nöjd med resultatet hittills

onsdag 23 september 2015

Kitchen Board

Vi bestämde oss för att inte ha kakel ovanför bänkskivan utan istället sätta upp sk Kitchen Board. Igår påbörjade jag att sätta upp dom. Inte helt enkelt då det var ett hörn och det var ju naturligtvis inte rakt. Men med lite mickel lyckades jag få till det tillräckligt bra. Men det tog tid, hann bara få upp 5 skivor och förberedde en sjätte med hål för inspektionslucka till rörkopplingar. Snyggt blir det nog när det blir klart iaf. Och när vi väl fått upp alltihopa kan vi ju få elkontakter kopplade samt sätta upp köksfläkt. Vi vill ju inte laga för mycket mat innan fläkten är på plats för då blir det ju fett lager på alla våra nya rena skåp.
Ska till en metallist i kanten mot tapeten också

tisdag 22 september 2015

Annat jobb

Igår kväll gjorde jag ingen nytta alls i köket. Jag kom hem sent och var väldigt trött så jag hade ingen energi att varken bygga skåp, sätta kitchenboard eller tak. Istället ägnade jag lite tid till att konfigurera en switch. Vi har haft problem med en liten switch som tappar kontakten hela tiden och behöver startas om. Nu plockade jag istället fram en Cisco 3750 48-portar som jag hade liggande. Tömde den helt på gammal konfiguration och gjorde om den till en "vanlig" switch utan VLAN och annat. Så nu är den inkopplad och förhoppningsvis ska vi slippa starta om hela tiden.

Men jag fotade iaf det vi gjorde i helgen så här kommer lite bilder...
Mathörnan har nu tak

En del av taket är uppe även i nästa del samt bjälkar laserade

Snyggt med vitlaserat tak mot mörk bjälke

måndag 21 september 2015

Köket fungerar!

I torsdags och i fredags hade vi rörmokarna hos oss som kopplade in vatten, avlopp och diskmaskin. Och jag monterade in spishällen i torsdags kväll. Så i fredags lagade vi mat i vårat nya kök för första gången. Kändes rätt ovant men åh så skönt! 
Jag vabbade med sjuk Loke i fredags och då fick även Dante vara hemma. Själv hann jag då med att sätta upp nästan alla handtag på lådorna så vi kunde öppna dom. Sen i helgen har vi köpt kitchenboard, lite inredning till lådorna, belysning till överskåpet och lasyr till bärlinorna i taket samt stolparna. Vi har börjat flytta in lite tallrikar, bestick och glas samt lite annat nödvändigt. Jag laserade även allt som ska laseras och sen hann vi även med att sätta upp tak i ca halva köket. Glömde ta bilder igår de jag tog i fredags får duga. Ska försöka komma ihåg att fota ikväll så det kommer upp fler bilder imorgon.
Jag premiärbakade även igår. 3 baguetter blev det. Jag är lyrisk över stenskivan och hela layouten av köket... Så väldans mycket mer funktionellt än vårat gamla!
Matplatshörnan

Premiär för matlagning

Handtag på plats också

Nya hon och blandaren. Blandaren har både touch funktion samt är utdragbar... :-)

torsdag 17 september 2015

Stenskiva

I tisdags och igår var jag hemma och tog hand om Dante som hade ytterligare ett tandläkarbesök med lagning denna gång. Fick inte så mycket gjort hemma men monterade iaf ihop lite lådor till köket. Därimot igår blev det en stor förändring. Andrew´s Granite kom med stenskivorna! Blev plötsligt ett riktigt kök igen, och är verkligen supernöjd med deras service. Det enda lilla molnet var att vi fick vänta lite länge på leveransen. Dom sa 2 veckor från mätning till montering men för oss tog det 3 veckor och en dag. Men utseendemässigt är vi supernöjda.
Dom monterade även fast diskhon men hällen får vi sätta dit själva men först ikväll. Silikonet måste torka ordentligt i skarven annars glider allt isär.
Imorse fick jag ett mess av rörmokaren, dom trodde att dom skulle kunna komma i eftermiddag och koppla in blandare, diskho, diskmaskin osv. Håller tummarna för att dom hinner med oss det skulle isf innebära att vårat kök blir funktionellt igen ikväll... !
Första delen av skivan pålagd

Andrews Granite mäter, levererar och monterar

Låååång bänkskiva... :-)

Avställningsyta från ugnen

Våran bakyta

måndag 14 september 2015

Helgen passerat, lite jobb mycket nöje!

I fredags fick vi leverans av köksfläkten och dessutom kom Thomas förbi och kopplade in en massa el. Så nu är vi redo att sätta upp taket. Jag mådde inte alls bra i fredags så jag gjorde inte många knop. På lördagen mådde jag dock bättre så då hjälptes jag och Anders åt att montera in ugn och micro i högskåpet. Inte helt enkelt att veta vilken höjd allt skulle sitta på men efter några försök blev det bra.
Resten av lördagen spenderade vi med bara nöjen... Shopping, hotell och 40-års fest. Fantastiskt trevligt hade vi. På söndagen på väg hem stannade vi till på Elgiganten. Vi hade tänkt köpa ny isolering till vår diskmaskin då mössen hade byggt bo där men det slutade med att vi köpte en helt ny diskmaskin istället... Dom hade 21% rabatt på alla vitvaror... :-)
På kvällen igår jobbade jag vidare med tapetsering så nu är det helt klart.
Matbordshörnan

Där det är otapetserat ska frys och kyl stå

Ugn och micro!

Tapetserat ända fram till stolpen

dörr mot hall

torsdag 10 september 2015

Förkyld...

Höstförkylningen har slagit till så igår orkade jag inte göra ett dugg hemma. Dessutom har jag galet mycket på jobbet nu så jag kom inte hem förrän halv åtta. Men i förrgår var jag och hämtade de sista tapetrullarna till den väggen som vi ska ha som fondvägg. Och då kunde jag ju inte låta bli att tapetsera lite mer för att få se hur den såg ut uppe. Så det blev några våder till av vit tapet först och sen ett par av den mönstrade. Kommer bryta av bra tror jag med en lite mjukare tapet mot allt vitt och svart.
Ytterligare en vit vägg samt första våderna av fondväggen
Känns lite gammaldags som den hör hemma i vårt 1830 tals hus


Romantiskt och strikt på samma gång... jag gillart!

tisdag 8 september 2015

Tapetsering

Igår kväll påbörjade jag att tapetsera. Är ett så tacksamt jobb för det är lite jobb för mycket synligt resultat. Kände mig inte helt hundra men det blev några våder som kom upp iaf. Vi bar även in taket som vi fick levererat i fredags och la det under vår säng. Det ska ju ligga i rumstemperatur i några dagar innan man sätter upp det så det inte slår sig.
Blivande tak på golv
Vittapetserad vägg

Kommer bli bra med svart sten

Här ska det stå 40 djupa högskåp


måndag 7 september 2015

Spackling, gles och belysning

I veckan har jag spacklat, slipat, spacklat, slipat, spacklat och slipat... Hinner inte så mycket nu när Anders har börjat jobba igen och jag hade mina pojkar hemma. Men spackling och slipning tar ju inte alltför mycket tid i anspråk.
I helgen fick vi lite mer gjort dock. Har glesat upp hela taket vilket inte var helt enkelt då det skilde 6cm från ena hörnet till mitten av köket. Och eftersom vi inte vill ha ett tak som hänger i mitten fick vi räta upp glesen med massa distanser. Men nu sitter den där iaf.
Sen tog vi upp hål mellan kök och hall för de tre slangarna för nätverkskabel. Efter dom var dragna kunde vi sätta upp OSB och gips även över alla dörrhål. Så nu är allt täckt och klart. Igår för rollade jag alla väggar med tapetklister så att tapeten ska fästa bättre. Vis av erfarenhet vet jag att tapet inte fäster så bra på spackel. :-)
Vi har även monterat upp all belysning till lådorna då det är lättare att göra det utan lådor och bänkskiva på plats.
Alla väggar klara för tapetsering

Blivande altandörren

Belysning på plats

Ovanför dörr också igenstängt

Takgles

måndag 31 augusti 2015

Första lådan på plats!

I fredags kväll när alla barnen kommit isäng gick jag ner till garaget och monterade ihop den första lådan. Jag ville nämligen se om den fick plats trots alla rördragningar under blivande diskhon. Sen i lördags morse monterade vi in den och Halleluja, den fick plats! Sen blev det en tur till IKEA för att köpa innanmäte bestående av sophinkar så jag slipper ha sophinken i mitt sovrum. Väl hemma monterade jag in den och sen fortsatte vi med gips till väggarna. Fick upp allt samt hann påbörja spackling innan vi åkte hem till mormor och morfar för att hjälpa till att flytta på en stor tung massagefotölj. Belöningen för det jobbet var en stund i åbäket (gudomligt skönt) samt en lagad middag vid ett ordentligt bord. Helt underbart!
I går spacklade jag först klart så allt fick sig en omgång för att sedan ge mig på att borra från övervåningen ner till köket. Vi ska dra en nätverkskabel upp till tvn där och behövde dra slang för det. Efter lite bök med borr som fastnat och bitshållare som gick av lyckades vi med gemensamma krafter få till det.
Sen gav vi oss på att läkta i taket. Vi har ju tre "områden" i taket och vi hann klart med ett av dom samt sätta upp två stycken i det andra. Är ju inte helt enkelt då vi vill ha ett rakt tak och det skiljer 5cm på 1,5m.
Ikväll blir det slipning och spackling! :-)
Allt gips uppe

Pågående spackling

Över dörren ska det gå ut rör därav är det öppet fortfarande

Låda!!!

Äntligen ordentlig ordning på soporna.