måndag 29 december 2014

9 Dagar...

Ja, om nio dagar så här dags ligger vi förhoppningsvis allihopa i våra sängar på Ekbacken. Känns smått overkligt att det bara är 9 dagar kvar. Jag och Anders var och tittade på huset igen i fredags, vi hade bett om att få komma och kolla på saker som värme, vatten, el osv. Vi fick då reda på att dom flyttat ut ur huset och hade bara "lite saker kvar i uthusen". När vi väl kom dit kändes det som om det fortfarande var många saker kvar. Vi fick även klart för oss att när det gäller värme så har dom bara eldat i huset för att få det varmt. De två luftvärmepumparna hade bara gått när dom hade åkt bort och behövde underhållsvärme.
Detta gjorde ju att när vi nu var där var det svinkallt i huset. Var ju dessutom inte städat än vilket gjorde att det inte kändes så jätte välkomnande. Men vi har bett om att dom ska slå igång värmepumparna ett par dagar innan så att vi kan få komma dit till ett varmt hus. Dessutom kommer allt vara rent när vi väl tar över så då ska det nog inte vara några problem. Oavsett så längtar jag massor!!!
Har även börjat fundera på om vi ska prioritera att dra in vattenburen värme. Att till exempel installera markvärme. Då skulle vi kanske kunna installera den i ladan och dra kulvert till huset för att få bort den ur vårt lilla badrum/tvättstuga. Skulle inte skada med lite mer utrymme där. Tål att räknas på och åtminstone begära in lite offerter i vår. Ev förbereder vi när vi bygger om där uppe och lägger in rör på en gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar