måndag 29 december 2014

9 Dagar...

Ja, om nio dagar så här dags ligger vi förhoppningsvis allihopa i våra sängar på Ekbacken. Känns smått overkligt att det bara är 9 dagar kvar. Jag och Anders var och tittade på huset igen i fredags, vi hade bett om att få komma och kolla på saker som värme, vatten, el osv. Vi fick då reda på att dom flyttat ut ur huset och hade bara "lite saker kvar i uthusen". När vi väl kom dit kändes det som om det fortfarande var många saker kvar. Vi fick även klart för oss att när det gäller värme så har dom bara eldat i huset för att få det varmt. De två luftvärmepumparna hade bara gått när dom hade åkt bort och behövde underhållsvärme.
Detta gjorde ju att när vi nu var där var det svinkallt i huset. Var ju dessutom inte städat än vilket gjorde att det inte kändes så jätte välkomnande. Men vi har bett om att dom ska slå igång värmepumparna ett par dagar innan så att vi kan få komma dit till ett varmt hus. Dessutom kommer allt vara rent när vi väl tar över så då ska det nog inte vara några problem. Oavsett så längtar jag massor!!!
Har även börjat fundera på om vi ska prioritera att dra in vattenburen värme. Att till exempel installera markvärme. Då skulle vi kanske kunna installera den i ladan och dra kulvert till huset för att få bort den ur vårt lilla badrum/tvättstuga. Skulle inte skada med lite mer utrymme där. Tål att räknas på och åtminstone begära in lite offerter i vår. Ev förbereder vi när vi bygger om där uppe och lägger in rör på en gång.

fredag 19 december 2014

Har en massa saker som jag vill investera i när vi väl flyttat. Tänkte att jag kan göra en liten lista här så jag inte behöver hålla det i huvudet... Lägger även ut länkar för att lätt hitta prylarna.

Snöslunga ~7000 kr
http://www.clasohlson.com/se/Tv%C3%A5stegs-sn%C3%B6slunga-Cotech-4,8-kW/31-4777

Smart elstyrning ~2000kr
http://www.clasohlson.com/se/Ut%C3%B6kat-startpaket-f%C3%B6r-smarta-hem/Pr365938000

Färgspruta ~3000kr
http://www.bauhaus.se/projekt-pro-115-airless.html

Assistent ~6000kr
http://www.tretti.se/hushallsapparater/matberedare_och_assistenter/koksassistenter/ankarsrum-assistent-akm6290b

Värmefläkt ~2000kr
http://www.tretti.se/hem-och-tradgard/klimatprodukter/varmeflaktar/kaminexperten-812

Sen kommer det säkert finnas mer saker men dessa är de jag kommer på just nu.

torsdag 18 december 2014

20 Dagar kvar...

Idag är det bara 20 dagar kvar till 1:a flyttlasset går...  Vi fick tillträde 1 dag tidigare för vi hade lite problem med flyttfirman som inte hade tid för bägge våra hus den 8:e. Så nu kommer dom och flyttar mina grejer från Fårticksgatan den 7:e januari och tar Lötenvägen den 8:e. Men vi kommer sova allihopa där from den 7:e. Jag har även bokat städning så jag slipper tänka på det. Anders ska göra samma sak.
Imorgon ska vi till banken och skapa gemensamma konton så allt sånt redan är klart tills när vi ska skriva på för huset. Jag måste även ringa flyttfirman och hämta upp kartonger till oss så vi kan börja packa. Man får låna det gratis vilket är skönt. Än så länge har jag tömt vinden och Anders rensat tomten. Men alla barnen är borta en vecka över julen så då blir det packningsrace för oss.
Larmet är beställt och kommer monteras den 15:e o h bredbandet är redan igång. Beställde tidigt så vi kunde vara säkra på att det hann installeras. Lite svårt att flytta så nära jul och nyår, många dagar som försvinner då.
Åkte förbi huset idag, det är vackert i skymningen också...