onsdag 23 december 2020

Nytt tak till ladugård

 Ladugårdens tak har varit i sorgligt skick ända sedan jag flyttade hit men då ekonomin fått styra lite så har jag inte prioriterat det. Nu började det bli smått akut då det bara bli sämre och sämre och dessutom nu regnar in på inte bara ett ställe. 

Så jag hade två alternativ, riva hela ladugården eller fixa. Och då jag gärna vill ha kvar möjligheten att förvara saker samt ha en snickarverkstad så tog jag in en del offerter på kostnaden. 

Turligt nog var det inte riktigt så dyrt som jag trodde så nu under hösten skrev jag avtal med Takbolaget i Västerås. Från början skulle dom komma vecka 51 men pga Corona blev dom aningen sena. Men nu precis innan jul kom dom och satte upp alla ställningar. Nu blir det julledigt för dom och sen kommer dom och startar med själva byggnationen efter nyår.

När taket är bytt på ladugården ska dom även hjälpa mig med att byta ut murkna takstolar på ladan och lägga på en större nockplåt då det är orsaken till att det kommit in vatten och förstört. Den som ligger på idag är för litet överhäng på så vattnet tar sig uppåt och sen ner på insidan.

Skönt att det är på gång iaf!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar