söndag 27 december 2020

Klädkammare gips

Även om jag slöat MYCKET i jul så tog jag idag tag med att sätta upp gips i taket på klädkammaren. Fick även upp en skiva på väggen och skulle nog fortsatt om det inte vore så att jag måste åka och köpa mer gips. Det jag hade hemma är slut nu.

Små steg men skönt att det rör sig framåt. Ska jobba i mellandagarna så får se om jag kan få tid att åka och handla lite gips eller om det får bli efter nyår när jag har lite semester.




onsdag 23 december 2020

Nytt tak till ladugård

 Ladugårdens tak har varit i sorgligt skick ända sedan jag flyttade hit men då ekonomin fått styra lite så har jag inte prioriterat det. Nu började det bli smått akut då det bara bli sämre och sämre och dessutom nu regnar in på inte bara ett ställe. 

Så jag hade två alternativ, riva hela ladugården eller fixa. Och då jag gärna vill ha kvar möjligheten att förvara saker samt ha en snickarverkstad så tog jag in en del offerter på kostnaden. 

Turligt nog var det inte riktigt så dyrt som jag trodde så nu under hösten skrev jag avtal med Takbolaget i Västerås. Från början skulle dom komma vecka 51 men pga Corona blev dom aningen sena. Men nu precis innan jul kom dom och satte upp alla ställningar. Nu blir det julledigt för dom och sen kommer dom och startar med själva byggnationen efter nyår.

När taket är bytt på ladugården ska dom även hjälpa mig med att byta ut murkna takstolar på ladan och lägga på en större nockplåt då det är orsaken till att det kommit in vatten och förstört. Den som ligger på idag är för litet överhäng på så vattnet tar sig uppåt och sen ner på insidan.

Skönt att det är på gång iaf!





måndag 14 december 2020

Blivande klädkammare

 När jag nu hade tjuvat lite med att fixa sovrummet trots att jag inte var klar uppe så fick jag lite fart för att gå vidare. Jag är nämligen väldigt sugen på att fixa hallen och för att göra det måste jag få till klädkammaren så jag kan flytta in de sakerna som hänger under trappan.

Det jag nu gjort är att sätta upp OSB skivor på väggarna samt satt upp dosa till takbelysningen och dragit slang till blivande lampknapp. Nästa steg är gips på väggar och den delen av taket som inte har skivor.





tisdag 1 december 2020

Sovrum

 Jag måste erkänna... Jag har brutit mot min egen regel... 

Den om att jag inte får påbörja något nytt förrän jag har avslutat det projektet jag håller på med. Men i vissa skeenden i livet så är det så. Som min allra bästa vän sa till mig idag... Quick wins! Så man kan må bättre fort 😉

Så med detta i baktanke så blev det så att jag i lördags plötsligt bestämde mig för att göra om vissa saker i mitt sovrum. Jag har ett tag känt att sovrummet är lite blaha... Det händer inget och känns liksom inte så mysigt som jag vill att ett sovrum ska kännas.

Nu har jag målat om en av väggarna (Rustas färg Midnight), köpt en spegel att hänga upp ovanför sängen. Investerat i nya sänglampor med touch, för jag älskar den funktionen och hade det på min tidigare lampa men jag hade bara en. Ny matta till golvet köptes också in, något jag har velat ha hela tiden. Samt piffat lite med nya sängkläder och en mysig filt att ha liggande över sänghörnet. Det blev även två nya julstjärnor till fönstren som jag bara älskar och helst vill ha uppe jämt.

Lägger in en före bild som är gammal men det var så det såg ut.

Jag är så sjukt nöjd och skulle kunna tillbringa all min tid i sängen nu. 😍