söndag 27 december 2020

Klädkammare gips

Även om jag slöat MYCKET i jul så tog jag idag tag med att sätta upp gips i taket på klädkammaren. Fick även upp en skiva på väggen och skulle nog fortsatt om det inte vore så att jag måste åka och köpa mer gips. Det jag hade hemma är slut nu.

Små steg men skönt att det rör sig framåt. Ska jobba i mellandagarna så får se om jag kan få tid att åka och handla lite gips eller om det får bli efter nyår när jag har lite semester.




onsdag 23 december 2020

Nytt tak till ladugård

 Ladugårdens tak har varit i sorgligt skick ända sedan jag flyttade hit men då ekonomin fått styra lite så har jag inte prioriterat det. Nu började det bli smått akut då det bara bli sämre och sämre och dessutom nu regnar in på inte bara ett ställe. 

Så jag hade två alternativ, riva hela ladugården eller fixa. Och då jag gärna vill ha kvar möjligheten att förvara saker samt ha en snickarverkstad så tog jag in en del offerter på kostnaden. 

Turligt nog var det inte riktigt så dyrt som jag trodde så nu under hösten skrev jag avtal med Takbolaget i Västerås. Från början skulle dom komma vecka 51 men pga Corona blev dom aningen sena. Men nu precis innan jul kom dom och satte upp alla ställningar. Nu blir det julledigt för dom och sen kommer dom och startar med själva byggnationen efter nyår.

När taket är bytt på ladugården ska dom även hjälpa mig med att byta ut murkna takstolar på ladan och lägga på en större nockplåt då det är orsaken till att det kommit in vatten och förstört. Den som ligger på idag är för litet överhäng på så vattnet tar sig uppåt och sen ner på insidan.

Skönt att det är på gång iaf!





måndag 14 december 2020

Blivande klädkammare

 När jag nu hade tjuvat lite med att fixa sovrummet trots att jag inte var klar uppe så fick jag lite fart för att gå vidare. Jag är nämligen väldigt sugen på att fixa hallen och för att göra det måste jag få till klädkammaren så jag kan flytta in de sakerna som hänger under trappan.

Det jag nu gjort är att sätta upp OSB skivor på väggarna samt satt upp dosa till takbelysningen och dragit slang till blivande lampknapp. Nästa steg är gips på väggar och den delen av taket som inte har skivor.





tisdag 1 december 2020

Sovrum

 Jag måste erkänna... Jag har brutit mot min egen regel... 

Den om att jag inte får påbörja något nytt förrän jag har avslutat det projektet jag håller på med. Men i vissa skeenden i livet så är det så. Som min allra bästa vän sa till mig idag... Quick wins! Så man kan må bättre fort 😉

Så med detta i baktanke så blev det så att jag i lördags plötsligt bestämde mig för att göra om vissa saker i mitt sovrum. Jag har ett tag känt att sovrummet är lite blaha... Det händer inget och känns liksom inte så mysigt som jag vill att ett sovrum ska kännas.

Nu har jag målat om en av väggarna (Rustas färg Midnight), köpt en spegel att hänga upp ovanför sängen. Investerat i nya sänglampor med touch, för jag älskar den funktionen och hade det på min tidigare lampa men jag hade bara en. Ny matta till golvet köptes också in, något jag har velat ha hela tiden. Samt piffat lite med nya sängkläder och en mysig filt att ha liggande över sänghörnet. Det blev även två nya julstjärnor till fönstren som jag bara älskar och helst vill ha uppe jämt.

Lägger in en före bild som är gammal men det var så det såg ut.

Jag är så sjukt nöjd och skulle kunna tillbringa all min tid i sängen nu. 😍








måndag 16 november 2020

Fortsättning lilla hallen

 Har fortsatt med spackling, slipning, målning och lister/foder i den övre hallen. Har även hunnit med att få upp tak och spackla en första gång. Grundmålade först med en vit färg bara för att säkerställa att jag spacklat ordentligt. Finns inte mycket jag ogillar mer i renoveringar än ett dåligt underarbete.

Jag valde en färg från Rusta, Tundra som jag trodde skulle bli lite mer grå än den blev. Nu känns den som gränsfall till ljusblå men tycker ändå att det blev snyggt.

Har två golvlister kvar ut mot övriga hallen samt att måla klart tak och sätta taklist. Men det får ta den tid det tar.










söndag 25 oktober 2020

Lilla övre hallen

 När jag renoverade Dantes rum så minskade jag ju ner det lite för att få en klädkammare samt ett förråd utanför. Då blev det också en liten hall precis utanför Dantes rum som jag aldrig gjorde klart.

Nu har jag påbörjat detta genom att riva ner den gamla dörrposten och bredda öppningen lite. Har även satt upp en takdosa där för att få belysning då det blev väldigt mörk. Passade även på att flytta själva brytaren från en extern till en inbyggd.

Idag gipsade jag klart väggarna samt själva dörrhålet och la färdigt golvet. Kvarstår takgips, spackla, slipa, måla och lister. Men det känns redan nu så mycket bättre!














lördag 10 oktober 2020

Tak på ladugård och Loge

 Jag har sedan några år insett att ladugårdens tak behöver fixas. Dock så har kostnaden skrämt mig (en inkomst på detta hus är inte alltid så lätt) så jag har blundat för behovet. Men nu har jag tagit tag i det och beställt jobbet av en firma som ska komma i slutet av detta året och byta ut hela taket. 

När jag började titta på taken så insåg jag dessutom att en takstol i logen är nästan helt av plus att några bjälkar är helt ruttna. Antagligen för att taknocksplåten är för liten så det kommer in vatten där. Firman som ska fixa ladugården ska få fixa detta också. Nya bjälkar och takstolar där det behövs samt en ny nockplåt.

Så här ser den trasiga takstolen ut...



 

söndag 4 oktober 2020

Ved påfyllning

För att hålla huset varmt och skönt eldar jag ju i både järnspis och kakelugn. Därför behöver jag varje år fylla på med ved. I år köpte jag 10 kubik som jag tror kommer räcka. Dock så är det ju svårt att få veden stjälpt precis där jag vill ha den så det blir ett väldigt plockande föra att stapla och få ordning.

Detta året fick jag hjälp av min mamma en hel förmiddag och stapla upp det mesta, resten tog jag någon vecka senare. Men fint blev det!






  

söndag 26 juli 2020

Hålet i vardagsrummet

 När jag gjorde om köket så var jag tvungen att minska på öppningen till vardagsrummet för att sätta upp en stolpe för att stötta upp taket. Från köket så är ju väggen helt klar men från vardagsrummet så har hålet bara varit där. Min tanke är att göra en inbyggd bokhylla där. Nu tog jag tag i det lite genom att sätta upp skivor runt om. Att foga och måla får vänta lite tills det är dags att fixa hela vardagsrummet.













tisdag 21 april 2020

Lokes dörr

Det enda jag hade kvar på Lokes rum var att måla hans dörr. Han ville att den skulle vara vit så sagt och gjort målade den tre gånger för att den skulle bli helt vit och tycker att det blev väldigt mycket bättre. :-)

Nästa dörr att måla är badrumsdörren, men det får vänta. Har lite andra saker att fixa först.