lördag 29 september 2018

Jag klarade det!

I våras frågade Loke och Dante när jag trodde att jag skulle vara klar med renoveringen av deras rum. Jag sa då att jag trodde att Dantes rum skulle vara klart till Lokes födelsedag och Lokes rum skulle vara klart till jul.
Imorgon fyller Loke år, och ikväll kunde dom flytta in i Dantes nya rum. Snacka om lyckliga barn!
Men det känns i kroppen att jag jobbat hårt, igår kväll stod jag och drog el till lamorna vid midnatt... I övrigt igår handlade jag karmar och dörrar. En dörrkarm till Dantes rum och två mindre dörrar och karmar till blivande förråd och klädkammare. Jag fick även upp karmen till Dantes rum samt la lite golv i nya hallen och målade fönstersmygarna en gång till.
Idag har vi (jag och barnen) dragit el till alla eldosor, dragit nätverk till två uttag, varit och köpt golvlister och foder till fönster och dörr. Köpte även karmskruv och lite mer golv till hallen då det jag hade hemma tog slut.
Sen fick jag hjälp av L&D att sätta upp golvlister och dörrfoder. Fönster fodret satte jag upp själv och kopplade sen på elen. Gissa om barnen var lyckliga när jag berättade att det var klart för inflyttning. 😀
Så inatt sover dom sin första natt i nya rummet, även om det är Dantes rum så får Loke husera där också ett tag under tiden jag tar tag i hans rum. Men jag har sagt till barnen att mamma måste få en vilovecka innan jag börjar. Plus att jag har lite kvar innan jag kan släppa den sidan på övervåningen. Dörren jag hade hemma (Swedoor) passade inte i karmen jag köpt (Swedoor) så nu måste jag köpa en ny dörr iaf. Jag min enfaldiga toka trodde ju att en karm och dörr från samma fabrikat måste passa ihop. Men tji fick jag!
Men är superlycklig för delmål ett är uppnått i tid!


Dantes sovplats i nya rummet

Större skrivbord får plats i nya rummet

Lokes temporära sovplats i Dantes rum

Nytt golv delvis lagt i lilla halldelen

Dörr saknas (f-bannade Swedoor)

1 kommentar: