söndag 25 oktober 2020

Lilla övre hallen

 När jag renoverade Dantes rum så minskade jag ju ner det lite för att få en klädkammare samt ett förråd utanför. Då blev det också en liten hall precis utanför Dantes rum som jag aldrig gjorde klart.

Nu har jag påbörjat detta genom att riva ner den gamla dörrposten och bredda öppningen lite. Har även satt upp en takdosa där för att få belysning då det blev väldigt mörk. Passade även på att flytta själva brytaren från en extern till en inbyggd.

Idag gipsade jag klart väggarna samt själva dörrhålet och la färdigt golvet. Kvarstår takgips, spackla, slipa, måla och lister. Men det känns redan nu så mycket bättre!














lördag 10 oktober 2020

Tak på ladugård och Loge

 Jag har sedan några år insett att ladugårdens tak behöver fixas. Dock så har kostnaden skrämt mig (en inkomst på detta hus är inte alltid så lätt) så jag har blundat för behovet. Men nu har jag tagit tag i det och beställt jobbet av en firma som ska komma i slutet av detta året och byta ut hela taket. 

När jag började titta på taken så insåg jag dessutom att en takstol i logen är nästan helt av plus att några bjälkar är helt ruttna. Antagligen för att taknocksplåten är för liten så det kommer in vatten där. Firman som ska fixa ladugården ska få fixa detta också. Nya bjälkar och takstolar där det behövs samt en ny nockplåt.

Så här ser den trasiga takstolen ut...



 

söndag 4 oktober 2020

Ved påfyllning

För att hålla huset varmt och skönt eldar jag ju i både järnspis och kakelugn. Därför behöver jag varje år fylla på med ved. I år köpte jag 10 kubik som jag tror kommer räcka. Dock så är det ju svårt att få veden stjälpt precis där jag vill ha den så det blir ett väldigt plockande föra att stapla och få ordning.

Detta året fick jag hjälp av min mamma en hel förmiddag och stapla upp det mesta, resten tog jag någon vecka senare. Men fint blev det!