söndag 24 mars 2019

Sprutmåla taket

Har jobbat vidare med spackling och slipning men det är ju inte så mycket att visa, syns ju inte på bilder direkt :-)
I fredagskväll målade jag hela taket med trälim utblandat med vatten. Har läst mig till att man kan nyttja detta för att slippa köpa dyrt kvistlack eller dyr målarfärg för att försegla kvistarna i furutaket.
I går ägnade jag förmiddagen åt karate och efter det hjälpte jag min mamma att sätta upp två skjutdörrar till hennes garderob som hade lossnat och som hon inte lyckats få på plats igen. Som tack för hjälpen följde hon sedan med och köpte väggfärg till Lokes rum. Han har valt en röd färg.
När jag sedan kom hem fortsatte jag att slipa och spackla och även att lägga mjukfog mellan vägg och tak samt i vägghörnen.
Förberedde sedan inför sprutmålning och täckte för fönster och dörr samt hela golvet. Tog även bort en del eluttag och täckte för dessa också inför när det blir dags att måla vägg. När detta var gjort orkade jag inte börja måla utan slängde mig i soffan ett tag.
Imorse (söndag) hoppade jag upp klockan 8 och slängde i mig lite frukost. Sen drog jag på mig mina skräpkläder och gav mig upp för att börja måla.
Nu är taket sprayat en gång, kommer nog behövas två omgångar till skulle jag tro. Måste bara in och köpa mer takfärg, gick åt en hel del. Färgen är övermålningsbar efter 4 timmar så jag borde hinna med två till sprayningar under dagen.
Golv täckt och plast sitter för dörren

Fönster också skyddade av plast

Min fantastiska spraymaskin

Mycket ljusare efter bara en gång

Takdosor i plastpåsar :-)

Fortfarande rätt flammigt




måndag 18 mars 2019

Slipning och spackling

Helgens jobb har bestått av att slipa väggarna rena från gammalt glasfibervävs klister och sedan spackla. Igår slipade jag spacklingen och upptäckte då att under högra fönstret var gipset helt svampigt. Jag kände det redan i lördags men tänkte att det kanske skulle bli bättre när jag spacklat men icke sa nicke. Tog min kniv och kände på väggen och det var som att skära i smör... Slutade med att jag rev ner hela gipsskivan under fönstret och satte dit en ny.
Ska se som jag kanske hinner köra en spacklings omgång ikväll.

Bilderna är från i lördagskväll efter första spacklingen. Fick hjälp av Dante att spackla och han ville visa upp hur fint det blev. 😃




lördag 9 mars 2019

Luckor på plats

Det går framåt i sakta mak, karaten tar mycket fokus från mig så jag blir både trött i kropp och sinne. Lämnar inte så mycket utrymme för renoveringsdriv. Dessutom har särbon opererat knät och jag har hjälpt honom en hel del.
Trots detta har jag nu fått upp luckor och stängt igen de hål jag tog upp för nätverksuttag.
Skåpet till vänster är för att komma åt kopplingarna bakom


lördag 2 mars 2019

Hål i väggen

Har öppnat upp väggen för att montera dit ett nytt uttag för blivande nätverk samt rivit de gamla luckorna runt proppskåpet. Det stack ut ca 5 cm vilket kanske behövdes när det var ett gammalt proppskåp med keramiska säkringar. Nu med automatsäkringar finns det inget behov för detta utan den riktiga luckan ska dit istället.