söndag 24 november 2019

Köket klart

När jag nu var klar med barnens rum var det dags att slutföra köket.
Jag hade bara lite småfix kvar som om en bräda för att täcka igen balken mellan köket och vardagsrummet samt en skyddsskiva under spishällen.
Nu är bägge två på plats och köket är klart.

söndag 21 juli 2019

Pooltrappa

Även om jag har mycket att göra inne så när solen skiner och det är så fint ute så känns det som slöseri att jobba inomhus. Så denna veckan har jag byggt stomme för Pooltrappa. Jag hade ju en men inte hela vägen. Jag känner att jag vill att trappan ska flyta med i konstruktionen. :-)

Höjdskillnaden gör att det blir olika många trappsteg vilket jag personligen tycker är snyggt.
Nu återstår bara trallbrädor.


söndag 14 april 2019

Loke inflyttad och klar!

Det blev som planerat, jag hann f'ärdigt med lister och sånt så när barnen kom i fredags kunde Loke flytta in i sitt nya rum. Gissa om han är lycklig!

Dörren ska också bli vit men den får vänta till senare.







måndag 8 april 2019

Det närmar sig!

I senaste uppdateringen hade jag sprutmålat taket en gång. Det räckte ju inte långt så jag fortsatte med två vändor till. Efter det såg det vitt och fint ut.
Sen påbörjade jag att spraymåla väggarna. Blev vääääldigt rött! Men snyggt. Där behövdes det endast två omgångar med färg för att täcka bra. Fick kompletteringsspackla mellan gångerna dock då vissa missar i spacklingen inte syntes förrän färgen kom på.
När väggarna var klara startade jag med fönstersmygar, fönsterfoder, dörrsmyg (heter det så) och dörrfoder. Allt var träfärgat och skulle bli vitt. Tog tre gånger med lackfärgen innan jag var nöjd. Den sista omgången strök jag på i lördags eftermiddag efter jag kom hem från karateträning och styrelsemöte.
Sen städade jag undan, plockade bort täckpapp från golvet, drog bort all maskeringstejp och dammsög av golvet. Detta för att förbereda golvläggning.
I går morse satte jag igång att lägga golv och efter ca 5 timmars arbete låg golvet där det skulle! Det som kvarstår nu är att få upp lister och montera upp nätverksuttag.
Det borde jag hinna med till på fredag då barnen kommer hem igen. Så till helgen blir det inflyttning!
Taket vitt efter tre sprayningar

En vit list ska upp i mitten för att gömma antennkabeln som löper där

Röda väggar och vita fönstersmygar!

Krävdes tre strykningar för att få det vitt

Golv på plats!

Golvet mattade ner den röda färgen så den blev perfekt tycker jag

söndag 24 mars 2019

Sprutmåla taket

Har jobbat vidare med spackling och slipning men det är ju inte så mycket att visa, syns ju inte på bilder direkt :-)
I fredagskväll målade jag hela taket med trälim utblandat med vatten. Har läst mig till att man kan nyttja detta för att slippa köpa dyrt kvistlack eller dyr målarfärg för att försegla kvistarna i furutaket.
I går ägnade jag förmiddagen åt karate och efter det hjälpte jag min mamma att sätta upp två skjutdörrar till hennes garderob som hade lossnat och som hon inte lyckats få på plats igen. Som tack för hjälpen följde hon sedan med och köpte väggfärg till Lokes rum. Han har valt en röd färg.
När jag sedan kom hem fortsatte jag att slipa och spackla och även att lägga mjukfog mellan vägg och tak samt i vägghörnen.
Förberedde sedan inför sprutmålning och täckte för fönster och dörr samt hela golvet. Tog även bort en del eluttag och täckte för dessa också inför när det blir dags att måla vägg. När detta var gjort orkade jag inte börja måla utan slängde mig i soffan ett tag.
Imorse (söndag) hoppade jag upp klockan 8 och slängde i mig lite frukost. Sen drog jag på mig mina skräpkläder och gav mig upp för att börja måla.
Nu är taket sprayat en gång, kommer nog behövas två omgångar till skulle jag tro. Måste bara in och köpa mer takfärg, gick åt en hel del. Färgen är övermålningsbar efter 4 timmar så jag borde hinna med två till sprayningar under dagen.
Golv täckt och plast sitter för dörren

Fönster också skyddade av plast

Min fantastiska spraymaskin

Mycket ljusare efter bara en gång

Takdosor i plastpåsar :-)

Fortfarande rätt flammigt




måndag 18 mars 2019

Slipning och spackling

Helgens jobb har bestått av att slipa väggarna rena från gammalt glasfibervävs klister och sedan spackla. Igår slipade jag spacklingen och upptäckte då att under högra fönstret var gipset helt svampigt. Jag kände det redan i lördags men tänkte att det kanske skulle bli bättre när jag spacklat men icke sa nicke. Tog min kniv och kände på väggen och det var som att skära i smör... Slutade med att jag rev ner hela gipsskivan under fönstret och satte dit en ny.
Ska se som jag kanske hinner köra en spacklings omgång ikväll.

Bilderna är från i lördagskväll efter första spacklingen. Fick hjälp av Dante att spackla och han ville visa upp hur fint det blev. 😃




lördag 9 mars 2019

Luckor på plats

Det går framåt i sakta mak, karaten tar mycket fokus från mig så jag blir både trött i kropp och sinne. Lämnar inte så mycket utrymme för renoveringsdriv. Dessutom har särbon opererat knät och jag har hjälpt honom en hel del.
Trots detta har jag nu fått upp luckor och stängt igen de hål jag tog upp för nätverksuttag.
Skåpet till vänster är för att komma åt kopplingarna bakom


lördag 2 mars 2019

Hål i väggen

Har öppnat upp väggen för att montera dit ett nytt uttag för blivande nätverk samt rivit de gamla luckorna runt proppskåpet. Det stack ut ca 5 cm vilket kanske behövdes när det var ett gammalt proppskåp med keramiska säkringar. Nu med automatsäkringar finns det inget behov för detta utan den riktiga luckan ska dit istället.


söndag 17 februari 2019

Golv klart!

Jag har jobbat i lite lugn takt sen nyårsledigheten. Bestämde mig för att beställa hem golvspånskivor för att slippa köra med släpet. Kändes som en bra ide då det snöat en massa och jag bara har sommardäck på mitt släp. Böter för detta skulle nog kostat mer än frakten. Plus att risken för att jag skulle hamnat i diket var rätt stor.

Har efter skivorna kom hem lagt några stycken då och då. Har blivit lite galen i karate den sista månaden. Provade på första gången 16:e januari och efter detta finns det inte så mycket plats i mitt huvud för annat... Smått besatt skulle mina barn säga :-D Men det är ju såååååå roligt!

Men idag tog jag ett tag igen och lyckades få hela golvet klart. När jag ändå var igång så slet jag ner all gammal glasfiberväv så jag inte ska behöva spackla så mycket. Fick sen hjälp av Loke att städa undan så nu ser det riktigt fint ut igen.

Slangen som sticker upp ska gå in i en dosa som jag ska sätta upp, blivande nätverksuttag


söndag 6 januari 2019

Mera golv

Nyårsledigheten har bestått av att riva bort gamla spånskivorna och där fick jag bra hjälp av barnen. Vem har sagt att barnarbete är fel? ;-)

Sen fortsatte jag att dubblera bärlinor och se till att allt svaj ska sluta. Provhoppade lite när allt var uppsäkrat och det var en stor skillnad.