måndag 2 november 2015

Belysning

I fredags fick vi besök av Tompa som kom och drog den sista elen och kopplade in allt. Det innebar att vi fick igång luftvärmepumpen i hallen som varit avslagen sen i somras. Skönt! Sen kom det även en leverans av ett antal skivor MDF som vi ska nyttja för våra dörröppningar och fönster. Köpte tre olika tjocklekar, 4mm, 8mm och 12mm. Kan vara bra att ha hemma framöver. MDF finns det ju väldigt många användningsområden för.
Sen när jag var in till stan för att lämna över Dante så passade jag på att springa in på Ackes för att köpa färg till murstocken samt till MDFen.
I lördags åkte jag och Anders in och handlade lampor till köket samt en ny matta och lite kontakter som vi sedan satte upp, la ut och kopplade in. Betsade även vår kökslampa så den passar in med allt mörkt trä. Den var i ren ek innan vilket inte alls passade ihop med de andra färgerna i köket.
Nu har vi fyra taklampor på plats i köket med fungerande lampknappar. Samt att vår vardagsrumslampa äntligen blev inkopplad så nu ser vi lite bättre där också.
Anders klippte gräs på en del av tomten och igår fortsatte jag. Vi hann inte helt klart men det mesta är iaf klippt nu. Igår var vi även hem till Bosse och hjälpte honom att koppla in en ny dator och efter det åkte vi ner till Slaktebo och köpte Gös av Mona och Ivan. Gillar verkligen att köpa mat från lokala producenter då man verkligen vet var maten kommer ifrån.
Jag påbörjade även att täta taket mot skorstensstocken så vi ska kunna måla där sedan och garantera att det inte rasar ner sågspån.
Betsad lampa

En av tre likadana lampor som nu sitter i köket

Lampknappar på plats!

Sista lådorna också uppe

Tätat mellan tak och skorstensstock. Ska slipas och sen målas.