onsdag 13 maj 2015

Walk-in closet och El

Jag har jobbat vidare med vår walk-in closet. Slipade och spacklade i omgångar i helgen och tapetserade sedan hela den delen. I söndags tog jag med mig Dante och köpte furuskiva, först att ha som skrivbordsskiva samt att nyttja till tröskeln. Hade även tid att sätta upp fönster lister i det andra sovrumsfönstret och fick även upp gardiner där också. Ser väldigt mycket trevligare ut nu.
Sen igår åkte jag till IKEA på lunchen och köpte två hurtsar som jag byggde ihop igår kväll och efter det sågade vi av furuskivan och la på plats. Börjar närma sig en riktig arbetsplats där.

Hela denna veckan, måndag-idag har Thomas med kollega varit hemma hos oss och jobbat med elen. Vi har nu ett nytt proppskåp med automatiska säkringar samt jordfelsbrytare. Tydligen hade det legat nio!? mus skelett i det gamla och luktat skunk... BLÄ!!! Mycket av elen är omdragen och har nya uttag och nya kablar. Det var tydligen väldigt välbehövligt då det förelåg brandrisk överallt...

Tv, fönsterlister och gardiner på plats

Sängen

Här ska det upp en dörr till blivande badrummet

Kontorshörna i Walk.in closet

torsdag 7 maj 2015

Sakta men säkert framåt

Den senaste tiden har jag lagt många timmar på sovrummet. Det har spacklats, slipats i flera omgångar och sedan har jag tapetserat nästan allt. Är bara lite runt dörren som är kvar eftersom vi väntar på att Thomas ska komma och hjälpa till med det sista av elen. I lördags jobbade jag med att plocka upp kartonger. Har hittills hunnit med 11 kartonger... Och då finns det ännu fler kvar. Vi har ju så galet mycket grejer.
Har även strukturerat om med tv lösningar. Barnens tv-spels tv hade jag ju satt upp på väggen men nu har jag plockat upp en byrå som den får stå på och istället tagit ner väggfästet till vårt sovrum och satt upp det där. Har även kopplat in en dator till tvn där så nu kan vi titta på Kodi och Genesis i sovrummet också. Förra helgen var jag och bonusarna och handlade fönster lister och jag har satt upp i ett fönster. Har även spraymålat gardinstänger och fått upp gardiner i samma fönster.
Jag och Loke tog en tur i måndags när han var hemma och hade lite lätt feber och investerade i en åkgräsklippare. I tisdags provade vi den och nu är det klippt i hela äppellunden. Blev så mycket bättre, ser mycket prydligare ut. Har hunnit med att sälja Kian också! Nu ligger A-traktorn ute till försäljning så vi får väl se när den blir såld...
Vi har även hunnit med att få besök av lite vänner som vi även fick hjälp av att plantera ut tomater och gurkor i växthuset samt att rensa bland våra jordgubbsplantor.
1 maj eldade vi även ner vår valborgsbrasa. Vi vågade inte elda på torsdagen för det blåste så in i vassen. Men nu är allt borta, bara en liten askhög kvar.
Vår torktumlare gick sönder också så en ny sådan har vi köpt. Väldigt mycket tystare än den gamla så nu kan den vara igång när vi sover.

Mönster på tapeten

Tapetsering på gång

Ännu mer tapet

Redo för plantor

Högen på väg bort