onsdag 18 mars 2015

Gym, äppelträd och golv

Slarvat med att skriva här men det är mycket på jobbfronten och tyvärr har vi ännu inte fått upp vår arbetsstation hemma. Det vi har sysselsatt oss med är att ställa iordning i gymmet och skruva ihop alla delar. Har även borstat av metallen så att rosten försvinner. Kvarstår att tömma på gips och isolering och sen sätta fast allt i golvet.
TK Golv har varit och slipat sovrums golvet förra veckan samt hårdvaxat. Blev superfräsht! Har ställt tillbaka sängen nu men ingenting annat så vi ska kunna göra klart väggarna.
I helgen firade vi att Dante fyllde 5 och sen var vi ute en massa och njöt av det vackra vädret. Eldade lite och sen trimmade vi ner två av våra äppelträd. Vi har ju ett gäng så det gäller att passa på när det är fint ute.
Vi har även packat upp en massa kartonger så det börjar minska på högen i vardagsrummet. Jag har äntligen hittat de flesta av mina kläder vilket är superskönt. Att i två månader nyttja samma plagg är inte så skoj direkt.
Sovrums golv

Gymmet, ska rensas lite bara sen så!


Dante släpar grenar

Loke hjälpte också till en massa

Naket träd, ser lite generad ut tycker jag

På gång med träd nr 2

måndag 9 mars 2015

Riva och Slipa

Vi har inte pysslat med så mycket inne den sista veckan. Istället har vi haft besök både förra och denna helgen. Det vi ändå hunnit med är att jag rivit bort nästan all gammal tapet från väggarna. Har en liten väggsnutta kvar som jag ska köra tapetångaren på.
Sen har fått överta ett par soffor så dom har satts på plats på övervåningen till barnen. Den dom hade där åkte ut till Gustavs loft. Vi har även fått fram trädgårdsmöbler både ute och till lusthuset. I lördags var jag till Bosse och Maggan och hämtade hem nästan allt som jag hade ställt i deras stall. Bland annat grillen. Så nu är den på plats också.

Sen idag är det golvslipare på plats från TK Golv. Dom ska slipa trägolvet i sovrummet och in i klädkammaren. Sen ska det hårdvaxas 2 gånger. Jag hade ju en fundering på att måla det grått men enligt killen som var och tittade på golvet så slits det tydligen mycket mer än om det är lackat eller vaxat. Och då kommer det ju inte bli så snyggt. Så det får bli träfärgat och sen på med en lurvig skön matta under själva sängen.